Bensin fortfarande dominant om 10 år

oktober 23, 2009 09:42 by trixie

Trots att eldrift är framtiden för bilar, då det är det optimala ur miljöhänseende, tror man - utifrån en studie gjord på uppdrag av bilbranschen - att om tio år går sex av tio bilar fortfarande på bensin eller diesel. Om konsumenternas efterfrågan var helt avgörande skulle åtta av tio bilar köras på förnybara drivmedel år 2020, spår studien. Men biltillverkarnas trögrörlighet gör det osannolikt. En bilmodell brukar tillverkas under minst fyra år innan den ersätts, nya motorer ska testas grundligt innan de massproduceras och tillverkarnas ansträngda ekonomi sinkar utvecklingen.

Läs vidare på SvD

Frågan är hur länge vi kan vänta på en förändring i bränslefrågan. Biltillverkarna har naturligtvis intresse av att hålla sig flytande ekonomiskt och behöver ett starkare incitament för att ta riskerna att utveckla nya motorer. När blir det dags att man gå in med statliga medel för att snabba på utvecklingen?


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 25. 2018 19:07