Älskade toyota!

juli 22, 2009 13:46 by trixie

Toyota är ett bilmärke som enligt mitt tycke aldrig krånglar utan det är kvalitetbilar till bra pris som dessutom har en mycket trevliga köregenskapet. Dessutom har de en supersportbil Toyouta supra som inte behöver vidare förklaring men hittade lite information på vikipedia om suprans historia.

 

Toyota Supra är den enda supersportbilen som rullat ut från en toyotafabrik. Allt började med lyxversionen av Toyota Celica som fick tilläggsnamnet Supra. Modellen som även kallas MkII introducerades i Sverige 1983 och sista modellen kom 1986. Bilen utrustades med en 2,8 liters rak sexa med 140 hästkrafter som gav en toppfart på 215 kilometer per timmen.

1993 kom sen den mest kända supramodellen: MkIV. Den har bland annat figurerat i filmer som The Fast and the Furious och blivit en riktig supersportbil i streetkretsar, främst tack vare en motor som var väldigt lätt att trimma. Som original kom bilen med en 3-liters sexa och dubbla turboaggregat på 330 hästkrafter i s.k. Euro-spec som var till den europeiska och amerikanska marknaden, samt en 280 hästkrafters version för Japanska marknaden, kallad Jap-spec. denna modell inkluderade en vinge som gav 33kg tryck på bakdelen av bilen., fanns också utan turboaggregat med 220 hästkrafter(uppdaterades sedan till 225)då utan vinge. Även om bilen togs ur produktion 2002 så figurerar den fortfarande på nätet och i streetracingfilmer. Bilen togs aldrig in i Sverige, utan de bilar som rullar på svenska vägar är vanligtvis privatimporterade. Läs mer på Wikipedia"

Tja, vad kan man säga! Supran är läcker och stilren!

 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 25. 2018 19:10