Montera solfilm

februari 25, 2009 15:26 by admin

Här får du tips på hur du kan montera solfilm på dina bilrutor:

Rengör rutorna med "sprit" ej fönsterputs eller dylika rengöringssprayer, klipp sedan en liten bit av din solfilm och ta av skyddsfilmen, då ser du vilket håll du ska montera på den. Ta först ut en bit som är något större än rutan du ska montera din solfilm på, sen när du ska skära ut lämplig storlek av din solfilm går det lättare om du tejpar upp den på rutan först och sen skär ut exakt storlek. Tänk på att när du monterar solfilm på bakrutan så dela den i 2-3 vågräta delar för det är i princip omöjligt att montera filmen i ett stycke.

När du har mätt ut alla styckena så blandar du vatten och såpa i en sprayflaska. Detta sprayar du sedan rikligt invändigt över hela rutan. Se till att skaka sprayflaskan innan så det blir skummigt när du sprayar. Passa dig dock för att låta det rinna och samlas vid rullistens nedre kant, då är risken stor att din solfilm blir bubblig eftersom det tar längre tid innan det torkar.

Plocka bort plastfilmen från din solfilm och försök passa in den på rutan, nu kommer du att upptäcka om du har haft tillräckligt med vatten eller ej! Glidpassa solfilmen tills den sitter där den ska, ta en gummiskrapa med lite mjukare kant än den plastskrapa man brukar få med. Stryck inifrån och ut för att pressa ut alla bubblor.

KLART!


Currently rated 4.0 by 1 people

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 25. 2018 19:06